Stiri

Parcari inteligente pentru ploiesteni
22 Feb 2011

Parcari inteligente pentru ploiesteni

Ploieştenii îşi vor parca maşinile cu liftul. Dacă aleşii locali vor aproba proiectul, atunci, în scurt timp municipiul va fi plin de parcări supraetajate.

În curând, ploieştenii ar putea scăpa de problema găsirii unui loc de parcare în municipiu. Reprezentanţii Primăriei au elaborat un proiect pentru amenajarea unor parcări pe verticală, automatizate, cu opt locuri. Acestea ar ocupa foarte puţin spaţiu, iar accesul se va face numai pe bază de cartelă.

„Urcăm maşina la etaj cu ajutorul unui lift. Este un sistem ingenios care deja este pus în practică în alte oraşe. Vrem să amenajăm astfel de parcări în toate cartierele municipiului. Pentru început ar putea fi vorba despre 10-12 astfel de construcţii. Vom supune spre aprobare consilierilor locali. Eu zic că în felul acesta am rezolva cât de cât problema lipsei locurilor de parcare într-un oraş  aflat în continuă dezvoltare ", a declarat Anderi Volosevici, edilul Ploieştiului.

Singurul inconvenient este reprezentat de costurile unei astfel de parcări  automatizate, care ar putea ajunge la suma de 200.000 de euro. "În felul asta poate nu o să ne mai trezim cu maşinile zgâriate de vreun vecin nervos că i-am ocupat locul de parcare",a spus Mitică Dumitru, un ploieştean de 51 de ani.

Sursa: Adevărul

Inapoi la striri
Click pentru un tur video
Pentru a solicita o oferta personalizata, contactati-ne.
ISO 9001:2000 CE